Belföld

Megúszta a plázastoppot: hamarosan nyit az új Lidl

A társaság következő bevásárló egységét Győrben avatják Marcalváros II-n.

A Lidl Magyarország Bt. a 2011 márciusától 2012 márciusáig tartó üzleti évében 186,5 millió forint nettó árbevételt ért el, amely növekedést jelent a megelőző üzleti évhez képest.

A cég a plázastop miatt nem juthat újabb építési engedélyhez, de a törvényi kereteken belül tovább próbálkoznak, hogy folytathassák az expanziót – írta a társaság. A győri áruház építési engedélyét még a törvény hatályba lépése előtt kapta kézhez a cég.

A csütörtökön megnyitott hatodik kerületi üzlet több mint 1200 négyzetméteren működik, és 25 új munkahelyet teremtett a Lidl közleménye szerint.

A Lidl Magyarországon 2004-ben jelent meg, akkor első logisztikai központját és 12 üzletet nyitott. Mára országszerte 157 áruháza, 3 logisztikai központja (Székesfehérvár, Hejőkürt, Szigetszentmiklós) és közel 3500 dolgozója van.

A társaság több mint 200 magyar beszállítói partnerrel dolgozik, akik a értékesített volumen több mint felét szállítják. E termékek döntő része számos európai Lidl áruház polcain is megtalálható – közölte a cég.

A Lidlt az 1930-as években alapították Németországban, a közlemény szerint mára Európa legnagyobb diszkont élelmiszerkereskedelmi hálózatát tudhatja magáénak a társaság.

Ajánlott videó