Belföld

Nemcsak Matolcsy helyére kerülhet Varga

varga mihály (varga mihály, )
varga mihály (varga mihály, )

Nemzetgazdasági miniszter lehet a politikus, akinek emellett fontos szerepet szánnak a választáson is – olvasható a Népszabadságban.

Eldőlt, hogy Varga Mihály lehet a nemzetgazdasági miniszter Matolcsy György távozása után – írja a Népszabadság kormányzati forrásokra hivatkozva. A politikus személye ugyanis garancia lehet a józan kompromisszumok elérésére. A lap információi szerint Varga már építi a csapatát.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár február elején adott interjújában azt mondta: a kormányfő egy jelentős, komoly tisztségben számít Varga Mihályra. Az, hogy milyen jelentős pozícióba kerülhet, márciusban fog eldőlni – tette hozzá.

Az IMF-tárgyalások a 3,25 milliárd dollárnyi államkötvény eladásával nem hivatalosan lezárultak, azonban a lap forrásai szerint hivatalos bejelentés nem lesz erről, mivel a kormánynak fenn kell tartani az elővigyázatossági hitelről szóló álláspontját.

– Én a magam részéről készen állok arra, hogy – ha a kormány úgy dönt – megbízatásomat befejezzem, de ha a kormány fenn kívánja tartani egy későbbi megállapodás esélyét, akkor nyilván folytatom vagy másvalaki (folytatja)” – mondta múlt héten Varga Mihály a tárgyalások kapcsán.

Nemcsak miniszterként számítanának rá: vezető fideszesek szerint Orbán Viktor azt szeretné, hogy Varga legyen a 2014-es választás előtt a nagyobbik kormánypárt “erős kampányarca”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik