Belföld

Két műfüves pályát adtak át Győrben

A mintegy 30 millió forintos beruházás egyharmadát a város biztosította, az MLSZ 70 százalékos finanszírozása mellett.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett pályaépítési program keretében egy újabb műfüves pálya készült el Győrben. A Ménfőcsanaki után a győrszentiváni pályát is átadták.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt évben hirdette meg azt a pályaépítési programot, melynek célja, hogy országszerte új műfüves labdarúgó nagypályák és kispályák épüljenek. A Móricz Zsigmond Általános Iskola szomszédságában elkészült pálya ünnepélyes avatásán Fekete Dávid alpolgármester elmondta, Győr kiemelt figyelmet fordít a sportra, költségvetésének egy százalékát évek óta az élősport támogatására fordítja. A sport támogatásához a létesítményi fejlesztések is hozzátartoznak, ezért a mintegy 30 millió forintos beruházás egyharmadát a város biztosította, az MLSZ 70 százalékos finanszírozása mellett – olvasható a Győr.hu oldalon.

Bolla Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei társadalmi elnöke kifejtette, ez már az ötödik kisméretű, 20-szor 40 méteres műfüves pálya, ami a megyénkben elkészült, emellett még két nagyméretű pályát is átadtak már. Győr maximálisan kiveszi részét a programból, hiszen a város három részén, Ménfőcsanakon, Szentivánon és a Bercsényi ligetben épült műfüves pálya, ezek közül már csak az újvárosi áll átadás előtt. Bolla Péter hangsúlyozta, a magyar labdarúgás jövőjének záloga, hogy minél több fiatal tudjon focizni, ahhoz pedig az új pályák építése elengedhetetlen.

Az ünnepségen részt vevő Dunai Antal, egykori olimpiai bajnok labdarúgó, az 1996-os olimpiára kijutott magyar csapat szövetségi edzője kiemelte, az MLSZ eltökélt abban, hogy országszerte rengeteg ehhez hasonló pályát építsen. Hozzátette, ha végignéz az itt jelenlévő gyerekeken, már most lát egy két Dzsudzsákot, Szalait, sőt, talán még egy-egy Messi, vagy Cristiano Ronaldo is adódik közöttük. Mint mondta, ahhoz, hogy ez kiderüljön, minél több ilyen pályára, és azokon focizó gyerekre van szükség. A magyar labdarúgás egy másik legendája, Mészöly Kálmán, válogatott labdarúgó és többszörös szövetségi kapitány hozzátette, az utánpótlás számára egyre jobb infrastruktúra áll rendelkezésre, de ahhoz, hogy igazán jó játékosokká váljanak fiataljaink, ahhoz rengeteg munkára, elszántságra és alázatra van szükség. Az ünnepségen olyan egykori és mai kiválóságok voltak jelen, mint Hajszán Gyula, Glázer Róbert, Hannich Péter, Preszeller Tamás, illetve a győri futsalcsapat több játékosa is.

Sík Sándor, a településrész önkormányzati képviselője az új pályával kapcsolatban elmondta, az nem csak a szabadidő hasznos eltöltését kínálja a fiataloknak, de alternatívát nyújt a testnevelésórák megtartásához, és jelentősen bővíti a Győrszentiváni Sport Egyesület lehetőségeit is. A képviselő azt kérte a szentivániaktól, vigyázzanak a létesítményre, hogy gyermekeink minél tovább biztonságosan használhassák azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik