Belföld

Hétfőn faggatnák ki Simort

simor-andras(960x640)(2).jpg (simor andrás, )
simor-andras(960x640)(2).jpg (simor andrás, )

A Fidesz arra vár választ, hogy a nemzeti bank betartja-e a törvényeket.

A házszabálynak megfelelően a testület tagjainak több mint kétötöde aláírta azt az indítványt, amelyben kezdeményezik, hogy Nyikos László (Jobbik) elnök jövő hétfőre tűzze ki a bizottság ülését, és hívja meg rá Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) képviselőjét – mondta el Puskás Imre, a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának fideszes alelnöke.

A tanácskozáson a jegybankot vizsgáló számvevőszéki jelentés ügyében faggatnák az MNB elnökét. A Fidesz arra vár választ, hogy a nemzeti bank betartja-e a törvényeket. “Ha ez nem így történt, akkor ennek következményei kell, hogy legyenek” – közölte Puskás Imre, aki egyúttal nyilvánvalónak nevezte, hogy Simor Andrásnak eleget kell tennie a meghívásnak.

Domokos László, az ÁSZ elnöke múlt szerdán ismertette a jegybankot vizsgáló számvevőszéki jelentést, amely szerint két szempontból sem volt törvényes az MNB működése. Az MNB visszautasította az ÁSZ-nak a jegybank működése törvényességét megkérdőjelező megállapításait. A Fidesz még aznap jelezte, kezdeményezi, hogy az Országgyűlés szakbizottsága hallgassa meg a jegybankelnök tájékoztatását az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik