Belföld

Felfestették a parkolókat Adyvárosban és Jancsifaluban

„Nagy szükség volt már erre, mivel sok helyen 20-30 éve egyáltalán nem volt ilyen jellegű munka.”

A lakóktól is sok ilyen jellegű kérés érkezett. Nagyon gyakori volt a több parkolóhely egy autóval történő elfoglalása, illetve a beláthatóságot is akadályozó autók szabálytalan parkolása a kereszteződéseknél, így most ezekre remélhetőleg kevesebbet kell majd számítani, hogy egyértelműen ki lettek jelölve a szabályos parkolók és a tiltott megállások-várakozások – közölte Radnóti Miklós, az érintett városrészek önkormányzati képviselője.

Arra is külön odafigyeltek, hogy a lehetőség szerint minél több helyen felfestéssel kijelöljék a hulladékgyűjtők helyét, illetve a mozgássérült parkolókat nagyméretű jelekkel látták el.

Ezekben az utcákban és szakaszokon valósult meg a fejlesztés – kivéve, ahol nem volt lehetséges a felfestés, illetve útépítés miatt később fog megvalósulni – mely a képviselő körzetébe tartozik: Bán Aladár u., Földes Gábor u.1-25 és 2-8., Ifjúság körút, Ipar u. 84-végig, Kodály Zoltán u. 34-44.és 2/a-c-d., Szabolcska Mihály u., Szigethy Attila út 75-től végig, Tihanyi Árpád út 83-87.

A képviselő elmondta, szükség esetén ahol még kell, elvégzik a felfestéseket és bízik benne, hogy ezentúl kevesebb szabálytalan parkolás lesz. Emellett tavaly is már bővítették a parkolóhelyek számát a Szigethy 97-107. tömbnél, illetve a Körkemence utcában is, de idén is terveznek további bővítéseket is, hogy minél komfortosabbá tegyék a parkolást.

További fotók a képviselő honlapján láthatók!

Ajánlott videó