Belföld

A Jobbik nem támogatja a városi költségvetést

Elutasítja a város idei büdzséjének jelenlegi tervezetét a Jobbik szegedi szervezete. Rácz Tibor alelnök szerint nem a szociális ellátáson, illetve a kultúra és a sport területén kell elkezdeni a takarékoskodást.

A Botka László MSZP-s polgármester által múlt héten nyilvánosságra hozott büdzsétervezetet elutasítja a Jobbik. „Az elmúlt tíz tendenciájának a betetőzése ez a költségvetés, amit mi határozottan elutasítunk. Meglátásunk szerint az idei költségvetés nagy vesztese a kultúra, a sport, a szociális ellátás, illetve a közszolgáltatások lesznek” – közölte Rácz Tibor. A Jobbik helyi szervezetének alelnöke úgy látja, vannak tartalékok a jelenlegi tervezetben, főként a hivatal működésével kapcsolatban, melyek átcsoportosítását fontosnak tartanák. Rácz bízik abban, hogy a testület más tagjai sem támogatják a büdzsét, így a következő közgyűlésre szándékoznak módosításokat előterjeszteni. Kijelentette, más baloldali vezetésű városokban is a hivatal működésén kezdték a megszorítást, s nem a sport és a kultúra terén.

„Amíg van arra pénz például, hogy rendszeresen kiadjanak egy Szegedi Tükör címen futó MSZP-s propagandaanyagot, és amíg van arra pénz, hogy a piacról megrendeljen egy televízióközvetítést a Szegedi Városi Televízióé mellett, addig vannak pluszforrások az önkormányzatnál” – szögezte le Rácz Tibor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik