Belföld

Gázpalacktolvajokat fogtak el a győri rendőrök

Tavaly március óta több mint ezer gázpalackot lopott el Győr-Moson-Sopron megyében egy tizenkét tagú társaság, amely csaknem húszmillió forintos kárt okozott ezzel - jelentette be a győri városi rendőrkapitány kedden sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba ezredes elmondta: az 1990-es évek óta nem volt a térségben ilyen bűncselekmény-sorozat, amikor két-háromhetente törtek be egy-egy gázcseretelepre, és elvitték a palackokat. A társaság tagjai egy házilag készített készülékkel fejtették át a gázt más palackokba; ezért közveszélyokozás miatt is eljárnak ellenük.

Az ügyben három embert helyeztek előzetes letartóztatásba; ketten a lopásokat követték el, a harmadik, egy gönyűi vállalkozó pedig egyszerre volt tippadó és orgazda. Ő – miután teli palackokat szállított a cseretelepekre – tájékoztatta társait a nagyobb szállítmányokról. Ők pedig éjjel üres és teli palackokat loptak el onnan.

Horváth Csaba szólt arról is, hogy az előzetesbe került férfiak közül ketten négy éve már szereplői voltak egy hasonló ügynek. A társaság több tagját gyanúsítják más bűncselekményekkel is: például ötször törtek be egy épp nem működő győrújfalui szeszfőzdébe, ahonnan pálinkát vittek el.

A házkutatások során csaknem kétszáz gázpalackot találtak meg a rendőrök, de hatástalanított puskára meg lőszerekre is bukkantak, emiatt további eljárást indítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik