Belföld

Feljelentést tett a PM

Ismeretlen a tettes, ismerős a módszer – a Párbeszéd Magyarországért fővárosi frakcióvezetője a rendőrséghez fordult

Káoszról, szabálytalan kifizetésekről, pályáztatás nélküli szerződésekről, számviteli szabályok hanyag kezeléséről számolt be egy belső ellenőrzési jelentés a főváros egyik cégénél. A Párbeszéd Magyarországért (PM) fővárosi frakcióvezetője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és a számviteli rend megsértése miatt.

A Fővárosi Közgyűlés Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága múlt héten tárgyalta a „Színes TISZK” Gazdasági Szervezet  működéséről készített belső ellenőrzési jelentését. Ez számos szabálytalanságot állapított meg a megbízási és külső gazdasági társaságokkal kötött szerződésekkel kapcsolatban, és a számviteli, könyvelési folyamatokban is.

Az ellenőrzés hanyag gazdálkodásra és az előírások szándékos be nem tartására mutatott rá. Megállapította azt is, hogy „nem volt kizárható a visszaélések elkövetése”. Ennek ellenére a Fővárosi Önkormányzat hivatala nem kívánt feljelentést tenni. Ezt megtette Hanzély Ákos, a PM frakcióvezetője.

A „Színes TISZK”-t hét szakiskola üzemeltetésére hozta létre a Fővárosi Önkormányzat 2011 májusában. A szervezet csaknem 200 főt foglalkoztat, és mintegy 4,1 milliárd forintos vagyon felett rendelkezik. A gazdasági szervezet és a hozzá tartozó iskolák 2013. január elsejétől átkerültek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz – emlékeztetett a PM.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik