Belföld

337 millió a megyei költségvetés

Elfogadták a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletét. A kiadások és a bevételek egyensúlyban vannak.

A megyei közgyűlés február 15-i ülésén 14 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett döntött a 2013. évi költségvetésről. Eszerint a bevételek és kiadások főösszege valamivel több mint 337 millió forint.

A költségvetést az Államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról rendelkező kormányrendelet által meghatározott szerkezet és tartalom alapján állították össze, vagyis a bevételek és kiadások előírásszerű bemutatásán túl, a tervezet tartalmazza az éves létszámkeretet, a kötelező és önként vállalt feladatok bemutatását, a költségvetési előirányzatok változtatására és a tartalékok felhasználására vonatkozó rendelkezéseket is.

A központi költségvetésből Győr- Moson-Sopron Megye Önkormányzata kicsivel több mint 261 millió forintos támogatásban részesül, ez azonos az előző évi kerettel. Ezt a forrást egészíti ki az előző pénzmaradvány és a reálisan számba vehető saját bevétel, melyek meghatározzák a 2013. évi gazdálkodás feltételeit.

A rendeletben meghatározták továbbá a 2013. évi költségvetés végrehajtási szabályait is, amelyek betartása garanciát jelent a megyei önkormányzat biztonságos, szabályszerű gazdálkodására.

A megyei önkormányzat 2013. évi költségvetése ide kattintva megtekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik