Belföld

A rendőr karjaiba sétáltak a kerítéstolvajok Győrben

A tolvajok lopott fémeket vittek egy hulladéktelepre, mikor találkoztak a szolgálaton kívüli rendőrrel.

Győrben, egy szolgálaton kívüli rendőr tartóztatott fel két férfit az Orgona és Lomb utca kereszteződésében 2013. február 15-én délelőtt. Egy megpakolt kézi kocsin húztak alumínium hulladékot, íves vasrudakat  és egy kovácsolt vas kerítés elemet.  Ezzel igyekeztek a közeli hulladékgyűjtő telepre.

A kiérkező járőröknek az 51 éves férfi és 47 éves társa elmondta, hogy a Szarvas utca egyik épülete előtt találták a 160 x 150 cm nagyságú elemet. Gazdátlanul hevert a  földön, ezért úgy gondolták, magukkal viszik.

A vizsgálat megállapította, hogy a két férfi, az átmeneti szállón tartózkodva figyelt fel az ingatlanra, ahonnan leszerelték, majd ellopták a vaskerítést.

A járőrök a Szarvas utcai épülethez érve egy ugyancsak fémhulladékot gyűjtőt találtak a helyszínen. Kiderült, hogy a 42 éves férfi pár napja húzta meg magát az ingatlan egyik üres lakásában és azt is látta, amint a két korábbi fémgyűjtő a kerítés egyik elemét a helyéről leszedi és távozik vele.

A rendőrök értesítették a szolgáltató munkatársait, akik a helyszínen értesültek mind a kerítés elem hiányáról, mind pedig az újdonsült lakó személyéről.

A lopott tárgyakat lefoglalták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik