Belföld

Leszámolna a korrupcióval az új főkapitány

Papp Károly szerint bár a problémát nem lehet megszüntetni, visszaszorítani igen.

A kéthete kinevezett országos főkapitány a Népszavának adott interjújában hangsúlyozta: “a korrupció elleni harc minden rendőri vezetőnek első számú feladata”. Ígéri, az ilyen cselekményekkel szemben következetesen és kérlelhetetlenül fel fog lépni és ugyanezt várja el vezetőtársaitól is. Bár úgy véli, a korrupciót megszüntetni sehol nem lehet, de visszaszorítani igen.

A fellépés eszközeit firtató kérdésre úgy válaszolt: megvannak a jogszabályok, belső normák, amelyek alapján a rendőri tevékenységet végezzük. A kiszámíthatatlanságot, a váratlansági tényezőt jobban be kell építeni a parancsnoki ellenőrzési tevékenységbe.

Az interjúban többek között szólt arról is, hogy a reményei szerint a második negyedévben megkezdődik a technikai jellegű háziőrizet-ellenőrzés.

Kérdésre válaszolva nem cáfolta, hogy nagy traffipax telepítés van előkészületben az országban, és a jövőben átlagsebességet is mérnek majd, de erről részleteket nem kívánt közölni, mert mint mondta “munkaanyagról van szó”. Ugyanakkor hangsúlyozta: a technikai eszközök nem a polgárok ellen, hanem a polgárokért, a közlekedők biztonságáért vannak.

A büntetés nem cél, hanem eszköz a közlekedés rendjének, biztonságának megteremtése érdekében, aki a közúti közlekedési szabályokat betartja, semmit nem fog az intézkedésekből érzékelni – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik