Belföld

Önkéntes konferencia: jól halad a hálózatépítés

Szabó Tibor István

2013. 02. 15. 02:00

Sok a forrás és a kormány is támogatja az önkéntesség ügyét.

A kormány elkötelezetten támogatja az önkéntesség ügyét, ezt jelzi a nemzeti önkéntes stratégia megalkotása, valamint a köznevelési törvényben rögzített ötvenórás közösségi szolgálat, amely 2016-tól alapfeltétele lesz az érettségi vizsgának – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Kiemelte: a szocializmus évtizedeiben nem volt lehetőség az önkéntesség gyakorlására, ezért a társadalomban tudatosítani kell ezt a nemes tevékenységet. Ezt a törekvést szolgálja a stratégia vagy a közösségi szolgálat bevezetése.

“Elindultunk az úton és tovább fogunk menni, hogy mindenki megtalálja azt a közösséget, amelyért önkéntes munkával tenni szeretne” – fogalmazott.

F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy Magyarországon a régió országai között egyedülálló módon több százmillió forint forrás áll rendelkezésre az önkéntes-infrastruktúra kialakítására, megerősítésére. Emlékeztetett arra, hogy 2002 óta tudatosan folyik az önkénteshálózat fejlesztése: a megyei önkéntescentrumok után helyi önkéntespontok jönnek létre, ezekből ma már mintegy száz van országosan.

Domokos Tamás, az Echo Innovációs Műhely módszertani igazgatója az önkéntes-konferenciával kapcsolatban elmondta: hetven szervezet delegált résztvevőt, akik szociális területeken végzett jó gyakorlatokról kaptak tájékoztatást.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(Original Caption) Supporting the U.S. Army northern area command's March of Dimes is Private Nick Clooney, brother of singer Rosemary Clooney. He is a disc jockey for the Armed Forces network "Platter Parade," broadcast yearly in support of the campaign to raise funds for the fight against infantile paralysis.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.