Belföld

Fokozott ellenőrzés a Csillag téren és környékén

24.hu
24.hu

2013. 02. 15. 15:00

A Délmagyarország című napilap csütörtöki számában megjelent „Romáktól rettegnek a Csillag téri garzonházban” című cikkel kapcsolatban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság pontosít.

A cikk megjelenését követően a rendőrség munkatársai felvették a kapcsolatot a társasház lakóival. A megkérdezettek általában elégettek a térség közbiztonságával, egy részüknek nincs közvetlen tapasztalata az újságban megjelentekről, azokról csak áttételesen értesültek. Általános kép azonban, hogy a lépcsőházakban az ott lakó fiatalok hangoskodnak, cigarettáznak, a folyóson élik az életüket. Zavaró körülményként számoltak be arról, hogy a ház előtt, illetve közvetlen környezetében a fiatalok „bandáznak”, hangoskodnak.

A terület bűnügyi fertőzöttsége átlagos, a Szegedi Rendőrkapitányságnak 2012. szeptember elseje óta 8 bűncselekmény jutott a tudomására. Az adatok előzetes összevetéséből az állapítható meg, hogy a lakók nem számoltak be olyan bűncselekményről, amelyekben nem indult volna már eljárás.

A Szegedi Rendőrkapitányság vezetője felvette a kapcsolatot a terület önkormányzati képviselőjével, valamint az IKV Zrt. képviselőjével, akikkel egyeztetve a közeljövőben lakossági fórumot szerveznek – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ennek időpontjáról a lakosságot a rendőrség a sajtón keresztül értesíti.

A lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a területre. Ennek eredményeként csütörtökön két körözött személyt fogtak el a rendőrök. A fokozott rendőri jelenlétet a Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges ideig fenntartja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.