Belföld

Célegyenesben Fodor új pártja

fodor gábor (fodor gábor, )
fodor gábor (fodor gábor, )

Magyar Liberális Párt (MLP) néven alapít pártot Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke. A párt bejegyzése heteken belül befejeződik – mondta el a politikus pénteken.

Fodor Gábor szerint azért kell egy liberális párt Magyarországon, mert van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár, akit nem képvisel egyetlen szabad szemmel látható „régi-új tömörülés” sem. Az ő voksaikért ma olyan baloldali pártok versengenek, amelyek elfogadnak ugyan néhány liberális alapvetést, de ennél jóval többet el is utasítanak – mondta a politikus. Hozzátette, az egykori SZDSZ-szavazók és az SZDSZ-ből kiábrándultak ma jobb híján csak kompromisszumokat vállalva tudják támogatni valamelyik demokratikus pártot. Ezért Fodor Gábor egy, a „liberális értékeket kompromisszumok nélkül megjelenítő” pártot szeretne gründolni.

A politikus elmondta azt is, hogy már zajlik gazdasági és közjogi programjuk előkészítése. Amikor a párt a nyilvánosság elé áll, megismerhető lesz a program és a csapat is. Fodor Gábor korábban azt mondta, igyekszik már ismert arcokat megnyerni az ügynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik