Belföld

Borongós téli napok

Ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, már csak kevés helyen számíthatunk csapadékra: de még ma is lehetnek olyan szakaszok, ahol téliesebb útviszonyokra kell számítani.

Már csak 15 alsóbbrendű út járhatatlan a hóátfúvások miatt, a magyar közút folyamatosan szabadítja fel a lezárt utakat – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. péntek reggel.

A közlekedési feltételek sokat javultak a nyugat-magyarországi területeken a csütörtök reggeli állapotokhoz képest, ugyanakkor még pénteken is lehetnek olyan szakaszok, ahol téliesebb útviszonyokra kell számítani, ezért a Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel és óvatosabban vezessenek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az országban többfelé jellemző rossz látási viszonyok napközben fokozatosan javulnak. A Dunántúl déli felében nagyobb területen előforduló sűrű köd napközben csak lassan ritkulhat.

Ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, már csak kevés helyen számíthatunk csapadékra; nyugaton még kisebb havazás, keleten elvétve gyenge eső, szitálás fordulhat elő. Többfelé napközben is párás marad a levegő.

Emellett helyenként elvékonyodik a felhőzet és kisüt majd a nap. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű, keleten lesz az enyhébb idő. Késő este -2, +3 fok várható- áll az OMSZ közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik