Belföld

Egyenruhában a szerelem is más

Február 16-án mutatkozik be városunkban a győri és a tatabányai színház közös produkciója. Molnár Ferenc: A testőr című darabja számos kérdést vet fel a szerelem rögös, és komikus útján.

A vígjáték szeptemberben már debütált a Jászai Mari Színház színpadán, néhány hónappal később pedig most városunkban is megnézheti a közönség a színészpár vívódását bemutató történetet. A hitvesek fél év után eltávolodnak egymástól, ezt azonban a férj nem tudja feldolgozni, így színészi képességeitől motiválva úgy dönt, egyenruhát ölt, és testőrként próbálja újra meghódítani kedvesét. A parádés szereposztás – Bakonyi Csilla, Crespo Rodrigo, Csankó Zoltán, Töreky Zsuzsa – mellett Guelmino Sándor rendező neve fémjelzi a darabot, aki 2008-ban a Lila Ákácot már színpadra állította a kisalföldi megyeszékhelyen. „Az volt a legemlékezetesebb próbafolyamat pályafutásom óta. Nagyon jól éreztem magam, iszonyatosan lelkes és befogadó közeg várt itt engem. Nem véletlen, hogy azóta is szívesen jövök Győrbe” – mondta a Győr24-nek a rendező.

Bárki aki ehhez a darabhoz nyúl, az egy kicsit vallomást is tesz a színházról, arról, hogy milyen gyarlók és ostobák vagyunk olykor, hogy milyen hiú esetenként az ember, a színész. De természetesen szól arról is, hogy egy férfi vissza tudja-e hódítani a feleségét. Ha belegondolunk ez nemcsak egy vígjáték, ez egy dráma és krimi is egyben” – tette hozzá Guelmino Sándor.

A színészi játék megkérdőjelezhetetlen, a díszlet a maga egyszerűségében tökéletes. Egyszóval aki lemaradt a tatabányai premierről, annak kötelezően ajánlott felkeresnie a győri teátrumot, a Kisfaludy Teremben ugyanis megtudhatjuk, hogy a látszat és a valóság olykor menthetetlenül összekeveredik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik