Belföld

Szerelmesek napja a Móra múzeumban

Egyes kutatások szerint a szerelem csökkenti a magas vérnyomást – de ez vajon akkor is igaz, ha a szerelmesek éppen egymásra néznek?

A Móra-múzeumban Valentin-napon: február 14-én, csütörtökön 13 óra 30 perckor vérnyomásmérésre várják a párokat, és megvizsgálják, hogyan reagálnak a szerelmesek, ha egymásra pillantanak.

Amerikai kutatások korábban kimutatták, hogy a szerelem hosszútávon csökkenti a magas vérnyomást: párunk segítségével ugyanis könnyebben tudjuk leküzdeni a mindennapi stressz okozta problémákat, így a magas vérnyomást is.

A Móra Ferenc Múzeum Valentin-napon arra kíváncsi, igaz-e mindez akkor, ha a szerelmesek éppen egymásra tekintenek: a Szívdobbanás című kardiológiai kiállításban vizsgálják a párok vérnyomását február 14-én. Mindazon szerelmesek részvételére számítanak, akik kíváncsiak arra, hogy valóban meg tudják-e dobogtatni párjuk szívét egyetlen pillantással.

A szerelmespárok vérnyomásmérésére február 14-én, csütörtökön fél 2-kor kerül sor a Szívdobbanás című kiállítás termében. Az eseményre a párok mellett a sajtó munkatársait is szeretettel várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik