Belföld

Péntekig adhatja le igényét, aki márciusban Diákhitelt szeretne kapni

Február 15-éig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban diákhitelben szeretne részesülni - hívta fel a figyelmet a Diákhitel Központ szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, Diákhitel1 esetén legfeljebb havi 50 ezer forinthoz, Diákhitel2 esetén akár a képzési díj teljes összegéhez juthat hozzá a hallgató.

A közlemény szerint már második féléve igényelhető a kötött felhasználású, kizárólag képzési költségre fordítható Diákhitel2, amelynek az ügyfelek által fizetendő kamata – az állami kamattámogatásnak köszönhetően – 2 százalék.

A Diákhitel1 kamata is rekord alacsony szintre, 7,75 százalékra csökkent 2013. január 1-től, melyhez az önköltséges hallgatók mellett az állami ösztöndíjas képzési formában tanulók is hozzáférhetnek – írták.

A korábban Diákhitel-szerződést kötött ügyfelek számára automatikus a folyósítás a jogosultsági feltételek fennállása esetén a beiratkozás után, azon új igénylőknek viszont, akik már márciusban pénzhez szeretnének jutni, február 15-éig le kell adniuk hiteligénylési kérelmüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik