Belföld

Kamionstop, hóátfúvás és lezárt utak Veszprém megyében

A cseszneki szerpentinen továbbra is kamionstop van, a személygépjármű-forgalom viszont akadálytalan.

Veszprém megyében az eddig lehullott hóréteg vastagsága kb. 10 cm, és folyamatosan – változó intenzitással – havazik. A felerősödő szél helyenként viharossá válhat, így a friss hóból hófalakat, – hótorlaszokat emelhet. A ma 24 óráig kiadott előrejelzés szerint Veszprém megyében a 2. fokozatú narancssárga riasztás van érvényben- áll a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A cseszneki szerpentinen továbbra is kamionstop van, a személygépjármű-forgalom viszont akadálytalan.

Az Útinform információi szerint a 82-es főúton Veszprém és Veszprémvarsány között kamiontilalmat vezettek be, a 7.5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikat nem engedik tovább. Hasonló forgalomkorlátozás bevezetésére került sor a 83-as főúton is. A 83-as főút Pápa és 8-as főút közötti szakaszára az időjárási helyzet javulásáig nem hajthatnak be a nehéz gépkocsik.

A mai nap folyamán ezidáig, a hóhelyzettel kapcsolatosan 8 esetben kérték a katasztrófavédelem segítségét, az esetek többségében elakadt kamionok műszaki mentését kellett végrehajtaniuk a tűzoltóknak, főként a Bakony útjain. Az esetekre jellemző, hogy személyi sérülés nem történt, viszont az elakadt gépjárművek forgalmi akadály képeztek.

A katasztrófavédelem azt javasolja, hogy a kamionok az egy- és kétszámjegyű főutakon közlekedjenek, a Bakonyi, és az alacsonyabb rendű utakon történő szállítást lehetőségeikhez mérten halasszák későbbre, vagy válasszanak más útvonalat. A tehergépkocsik tekintetében is rendkívül fontos, hogy a járművek téli gumiabroncsokkal és hólánccal legyenek felszerelve, mert a hóátfúvásos útszakaszokon, valamint nyári gumival a kisebb emelkedőkőn is megakadhatnak, és nem tudják folytatni az útjukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik