Belföld

Zord idő közeleg: félméteres hó és szél jön!

Nagyobb mennyiségű hó főként Vas és Zala megyében, Veszprém megye nyugati részén, Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén 25-50 centiméter között valószínű.

A Dunántúl középső részén a lehullott hó mennyisége 15-20 centiméter között alakulhat – írta a meteorológiai szolgálat, megjegyezve, hogy ezen belül kelet felé gyorsan csökkenő mennyiség becsülhető.

Kedden és az éjszakai órákban helyenként – főként a középső országrészben és az Északi-középhegység térségében – átmeneti jelleggel ónos, fagyott eső is hullhat.

Kiemelték továbbá, hogy az éjszakai óráktól helyenként viharos, 45-65 kilométer/órás széllökések is lehetnek, amelyek a Dunántúl nyugati felén-harmadán hófúvást okoznak. Erős hófúvásra is számítani lehet magas hótorlaszokkal. A lehulló hó és a szélerősség függvényében szerdán a piros fokozatú hófúvásriasztás is érvénybe léphet a Nyugat-Dunántúl egy részén.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint “mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, emiatt az előrejelzésekben becsült csapadék (mennyisége, halmazállapota, területi kiterjedése) és a valóság között lényeges eltérés lehet”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik