Belföld

Bajnai műbalhénak nevezte az IMF-tárgyalást

bajnai gordon (bajnai gordon, )
bajnai gordon (bajnai gordon, )

Szerinte a kormányváltás után elsőként a szolidaritást kellene helyreállítani Magyarországon.

„Elsőként (…) helyre kell állítani a szolidaritást Magyarországon. Ez a kormány azt mondta, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Én meg azt gondolom, Magyarországon pont az a baj, hogy az emberek döntő többsége sokkal többet ér, mint amennyije van, mert a rossz kormányzás miatt elmaradtunk a lehetőségeinktől” – fogalmazott a volt miniszterelnök a TV2 Mokka című műsorában.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója közölte, rendbe kell rakni a gazdaságot, beruházni kell a növekedés és a munkahelyteremtés érdekében. Arra a kérdésre, hogy ehhez szükség van-e Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való megállapodásra, Bajnai Gordon úgy válaszolt: “Az IMF-et egy műbalhénak, egy bolhacirkusznak tartom Magyarországon.”


Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Mint mondta: “Az IMF akkor kell, ha egy kormány rosszul gazdálkodik, akkor az IMF-hitel időt ad, hogy kijavítsák a hibákat. Én ezért azt gondolom, hogy jó gazdasági programot kell csinálni, ezt fogjuk bemutatni a jövő héten, és ezt fogjuk csinálni 2014-től, és akkor nem lesz szükségünk semmilyen külső segítségre.” Arra a kérdésre, hogy a Milla Egyesület elnöke, “Juhász Péter személyéből kiindulva” legalizálnák-e a marihuánát, Bajnai azt felelte, ezt határozottan cáfolja, nincs ilyen terv.

Bajnai Gordon hétfőn a Közép-európai Egyetemen (CEU) azt mondta: Magyarország az eddiginél nagyjából 4,8 milliárd euróval kevesebbhez juthat hozzá a következő hétéves költségvetési időszakban. Az egy főre jutó támogatás növekedését, amiről Orbán Viktor kormányfő beszélt, csak a forintárfolyam gyengülése és a népességfogyás magyarázza, azonos árfolyammal számolva viszont az egy emberre jutó támogatás 144 ezer forinttal kevesebb lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik