Belföld

Online jelentkezés a kormányablakokban is

Kormányablakban ügyfélkapun keresztülreggel 8-tól este 8-ig bárki beadhatja jelentkezését felsőoktatási intézményekbe március 1-jéig.

A leendő főiskolások és egyetemisták közül egyre többen  veszik igénybe az elektronikus jelentkezést. Egyszerű, kényelmes, gyors, és kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek. Az online jelentkezéshez ügyfélkapu-regisztráció szükséges, amelyet a  kormányablakokban lehet igényelni, de ezen túl  az ügyintézők részletes tájékoztatást, s egyben azonnali  segítséget tudnak nyújtani az űrlap kitöltésében, az előírt dokumentumok feltöltésében, a jelentkezés ügyfélkapun keresztül történő hitelesítésében is. Így akár fél óra alatt elintézhető a felvételi jelentkezés, melyet az Országos Felsőoktatási Információs Központ azonnal  fogad.  

2011. január 3-án – az egyablakos ügyintézési rendszer kialakításának első állomásaként – az ország 29 pontján megnyíltak a kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a Kormányablakok. Az ügyfélszolgálati irodák 29 ügykörrel indultak, s kiemelt feladatuk, hogy az államigazgatási ügyekben teljes körű tájékoztatást nyújtsanak az ügyfelek részére.  Ma már közel 70 ügyet lehet intézni, de ez a szám jelentősen megnő, s mintegy 2500 ügyben lehet majd a Kormányablakokat az ország 300 helyszínén felkeresni várhatóan egy év múlva. Az irodák ügyfélbarát nyitva tartással, munkanapokon reggel 8 óra és 20 óra között várják az ügyeiket intézni kívánó állampolgárokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik