Belföld

Hófúvásokra figyelmeztetnek

havazás (havazás)
havazás (havazás)

Hétfőn még hóra, keddtől azonban havas esőre, ónos esőre készülhetünk.

Hétfőn reggel még az északi határvidéken szállingózhat a hó. Napközben északkeleten többnyire felhős, máshol eleinte naposabb, szárazabb, a Dunántúlon szeles idő várható. A délután folyamán -2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki hétfő éjfélig Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyékre a hóátfúvások és hótorlaszok miatt. Hétfő reggelig gyengülő intenzitással főként északon további lepel-3 cm hó hullhat. Az ország déli részén éjszaka helyenként sűrű köd képződhet. Hétfő napközben északnyugaton a megélénkülő, megerősödő déli szél eredményezhet néhol hóátfúvásos szakaszokat. Hétfő estétől nyugaton ismét havazás valószínű.

Kedden a Dunántúlon, majd keletebbre is csapadékos időre van kilátás, a havazást egyre többfelé havas eső, eső váltja fel. A reggeli órákban ónos eső veszélye is fennáll.

Szerdán főleg a Dunántúlon és délen várható csapadék: nyugaton hó, máshol havas eső, eső. Keleten, északkeleten számottevő csapadék nem várható.

Csütörtökön még főként délen, délnyugaton fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék, majd péntektől már szárazabb, átlagos hőmérsékletű időre van kilátás.

A fővárosban egyébként, ahol mintegy 10 centi hó esett, hómunkásokat keresnek>>>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik