Belföld

Derűre ború: késő estétől nyugaton ismét havazás kezdődik

Felhős, borús és csapadékos hét elé nézünk: többfelé várható hószállingózás és havazás is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint hétfőn az északkeleti tájak kivételével mindenütt számíthatunk napsütésre, majd délutántól ismét erős felhősödés kezdődik nyugat, délnyugat felől. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb északkeleten lehet kisebb havazás, hószállingózás. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon olykor megerősödik. A hőmérséklet kora délután -2, +3, késő este 0, -5 fok között várható.

Az OMSZ figyelmeztető riasztást adott ki, miszerint napközben a Dunántúlon, annak is főként az északi, északkeleti felében a megélénkülő, néhol akár megerősödő déli szél hóátfúvást okozhat. Késő estétől nyugaton ismét havazás kezdődik.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Nyugat-Dunántúlon ismétlődő havazás, helyenként ónos eső várható, másutt elszórtan valószínű csapadék: átmeneti ónos eső után esőre van kilátás, de északon kezdetben havazás ígérkezik. Megélénkül, helyenként meg is erősödik a keleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, másutt 2, 7 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, de keleten helyenként szakadozottabb lehet a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon további ismétlődő havazás valószínű, másutt szórványosan várható eső, zápor. Többfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, másutt 3, 9 fok között alakul.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult időre van kilátás, kisebb körzetekben lehet szakadozottabb a felhőzet. Szórványosan valószínű kisebb csapadék: nyugaton inkább hó, keleten inkább eső. Nyugaton megélénkül az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon -1, +3, másutt 3, 8 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős időre van kilátás, de helyenként már hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet. Néhol valószínű kisebb csapadék, eső, hó, egyaránt lehet. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős időre van kilátás, de helyenként hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. Az északi szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

Vasárnap nagyobbrészt felhős időre van kilátás, néhol hószállingózás valószínű. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik