Belföld

Nógrád megyéből is elindult az “éhségmenet”

éhségmenet miskolc (miskolci éhségmenet)
éhségmenet miskolc (miskolci éhségmenet)

Mintegy ötven, a megye minden részéből összegyűlt résztvevővel indult el a nógrádi éhségmenet Jobbágyiból szombat délelőtt.

Huszár Máté, a demonstráció nógrádi szervezője a helyszínen a főbb követelések között említette a nyolcórás közmunkásbér 49 ezer forintról 60 200-ra emelését, és hogy a közmunkások is megkapják a gyermekeik, illetve az életkor után járó szabadságot. Emellett követelik az egykulcsos személyi jövedelemadó eltörlését, a szakszervezetek jogainak visszaállítását, valamint a szociális törvény felülvizsgálatát is.

Huszár Máté az MTI kérdésére kifejtette: tavaly nyáron, a közmunkás-szakszervezet alakulásakor különösen erős aktivitás és érdeklődés mutatkozott meg Szirák, Pásztó és Buják környékén, ezért választották az “éhségmenet” kiindulási helyéül a dél-nógrádi Jobbágyit.

A menetben több helyi szocialista vezető, közöttük Boldvai László országgyűlési képviselő is ott van. A menet várhatóan 16 órakor érkezik Hatvanba, ahol csatlakoznak a Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyei felvonulókhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik