Belföld

“Átölelni egymás életét”

Vasárnap, a Házasság Világnapján, szentmisével nyit hivatalosan Szegeden, a Fogadalmi templomban a Házasság Hete.

Vasárnap, a Házasság Világnapján, a Fogadalmi Templomban fél tizenkettőkor, Székely János, esztergom-budapesti segédpüspök szentmiséjével nyit hivatalosan ötödik alkalommal Szegeden a Házasság Hete, melynek programjairól korábban részletesen beszámoltunk. A misét követően egy órától a Stefánián, a parkban „Tégy engem szívedre pecsétnek, tégy engem pecsétnek karodra” mottóval felavatják a most készült Házasok Padját.

Az ünnepséget Sztupkai Mihály, metodista lelkész és Kondé Lajos, pasztorális helynök  tartja, közreműködik: Tóth Gábor és felesége Goda Kata, a Szeged Táncegyüttes néptánc oktatói. Az avató után a házaspárok fényképezkedhetnek a frissen felavatott padon – értesítette a Szeged24-et Bartucz Katalin, a Szeged-Csanádi Egyházmegye médiareferense.

A Házasság Világnapját február második vasárnapján ünnepeljük. Ez az ünnep Amerikából indult útjára 1981-ben házaspárok kezdeményezésére. Később II. János Pál pápa is áldását adta erre a napra. A világnap célja az, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy léteznek még jó, boldog és tartós házasságok. Szimbóluma egy férfit és nőt jelképező, gyertyára emlékeztető forma, amely kifejezi, hogy a házastársi szeretet fényt áraszt a világra. Jelszava pedig: Szeressétek egymást!, amely a világnap elindítói szerint nemcsak szólam, hanem naponkénti elhatározás és döntés házastársunk mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik