Belföld

Lőszert rejtegetett Levélen egy szlovák férfi

Előzetes letartóztatásba helyezte a Mosonmagyaróvári Járásbíróság azt a szlovák férfit, aki lőszereket rejtegetett egy levéli családi házban

A szlovák rendőrség információja alapján tartott házkutatás során egy levéli családi házban mintegy 20 darab éles lőszert, lövedéket találtak a rendőrök.

A szlovák-magyar rendőri együttműködés eredményeként 2013. február 5-én 18 óra 15 perc körüli időben Levélen összehangolt rendőri akciót hajtottak végre a mosonmagyaróvári rendőrök, a Készenléti Rendőrség tűzszerészei és a TEK munkatársai. A szlovák rendőrség információja alapján tartott házkutatás során egy levéli családi házban mintegy 20 darab éles lőszert, lövedéket találtak a rendőrök.

A TEK kommandósai a helyszínen elfogták és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították K. Jozef 54 éves és K. Peter 31 éves szlovák állampolgárokat.

A házkutatás során a rendőrök kábítószer fogyasztásához használt eszközöket és kábítószergyanús anyagokat is lefoglaltak. K. Peterrel szemben alkalmazott drogteszt pozitív eredményt mutatott. A lefoglalt kábítószert vegyészszakértő vizsgálja.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság K. Petert őrizetbe vette, ellene lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfit a Mosonmagyaróvári Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik