Belföld

Kutyamérgezés: már nincs fertőzésveszély

kutyasétáltatás (kutyasétáltatás, )
kutyasétáltatás (kutyasétáltatás, )

Az állatkínzót még keresik Nyíregyházán.

Továbbra sem tudni, ki mérgezte karácsonykor a nyíregyházi kutyákat az egyik lakótelepen. Már nincs fertőzésveszély, a területet korábban elzáró szalagot már elbontották, a lakók azonban továbbra is elkerülik a környéket.

Külön nyomozócsoport

Mint arról többször is írtunk, mérgezés következtében nyolc kutya pusztult el karácsony másodnapján Nyíregyházán. Valamennyit ugyanott, az örökösföldi lakótelepen sétáltatták gazdáik. A méreg nagyon gyorsan végzett az állatokkal, a kutyákon kívül madarakkal és kóbor macskákkal is. A vizsgálat kiderítette: csalétekbe rejtett talajfertőtlenítő szer okozta az állatok elhullását. A rendőrségen külön csoport alakult a tettes(ek) kézre kerítésére.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon Tamásné Berki Bianka szóvivő arról tájékoztatott: a karácsony után indított nyomozás egyelőre nem vezetett eredményre, még nincs gyanúsítottja az állatkínzásnak. A 60 napos nyomozási határidő február végén jár le.

Kordonbontás

A kordont a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. emberei bontották el. „A Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalosan értesítette a kft.-t arról, hogy már nincs fertőzésveszély, ezért a korlátozást meg lehet szüntetni. Így elbontottuk a szalagot” – közölte Szabó Edina sajtóreferens.

A környéken lakók továbbra is nyugtalanok, szeretnék, ha kiderülne végre, ki volt az állatkínzó, és nem sikkadna el az ügy. Attól függetlenül, hogy már nem áll a kordon, nem merik arra sétáltatni a kutyáikat, míg a tettes nincs rendőrkézen. A nyomravezetőnek egyébként a város polgármestere 150 ezer, a környékbeli kutyások mintegy 300 ezer forint jutalmat ajánlottak fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik