Belföld

Júliusban újabb rezsicsökkentés jön

rogán (rogán)
rogán (rogán)

Ezt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be.

Július 1-jétől meg kell valósulnia a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz- és a kéményseprési díjak csökkentésének – jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a gyulai Fidesz-KDNP-frakcióülés utáni sajtótájékoztatón.

Jelezte: a csökkentés mértékét az árakban tapasztalható területi különbségekre tekintettel kell megállapítani, de a cél az átlagos tízszázalékos mérséklés.

A díjcsökkentést egy munkacsoportnak kell kidolgoznia, amelynek Fónagy János államtitkár, a fideszes Németh Szilárd és Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke lesz a tagja. Rogán Antal – utalva az önkormányzati vezetők kifogásaira – elmondta: ígéretet tettek arra, hogy áttekintik azokat az adminisztrációs szabályokat és terheket, amelyek többletköltségeket jelentenek a szolgáltatóknak.

Pénteken terjeszti be az alaptörvény módosítását a Fidesz az Országgyűlésnek. A frakcióvezető megerősítette: a Magyarországon állandó lakhellyel rendelkezők előzetes regisztrációja sem az alkotmányban, sem más törvényben nem fog szerepelni.

Lesz elektronikus útdíj, semmilyen költségvetési módosításra nincs szükség – jelentette ki Rogán Antal. A kormánypárt gazdasági kabinetjének reggeli ülésén Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter megnyugtató beszámolót tartott, amely szerint a kormány megtalálta a megoldást az útdíjjal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik