Belföld

“Ingatlanmágnás” néhány szegedi képviselő

Gyimesi László (Fidesz-KDNP) négy ingatlant kapott ajándékba tavaly, Kozma József (MSZP) Škoda Fabiát vett – derül ki a szegedi önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozataiból.

A 29 képviselőből csak Nógrádi Tibornak (Fidesz) és Keresztúri Farkas Csabának (Jobbik) nincs saját tulajdonú ingatlana a vagyonnyilatkozata szerint. Az ellenpont Póda Jenő (Fidesz), akinek Szegeden, Budapesten, Kehidakustányban, Vászolyon, Csávolyon, Mádon és Deszken van összesen 10 ingatlana – háza, üdülője, szántója, szőlője, gyümölcsöse és legelője. Gyimesi László vagyona jócskán gyarapodott az elmúlt évben – írja a delmagyar.hu.

A Fidesz városi elnökének – elmondása és bevallása szerint – tavaly az egyenes ági rokona négy ingatlant ajándékozott: egy 120 négyzetméteres szegedi lakóházat, egy 153 négyzetméteres szegedi lakást garázzsal, egy 41 négyzetméteres balatonföldvári üdülőt, valamint egy 78 négyzetméteres budai lakást garázzsal. A városatya az SZKT felügyelőbizottsági elnökeként havonta bruttó 50 ezer forintot, a Gyimesi ügyvédi irodában pedig bruttó 114 ezer forintot kapott tavaly ügyvédként. Ugyanennyit, 114 ezer forintot keresett 2012-ben havonta Szentgyörgyi Pál (MSZP) közgazdászként az Interrum Kft.-nél. E cégnél is éreztette hatását a válság, mert 2010-ben még 150 ezer forint volt a politikus fizetése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik