Belföld

Csúnyán átverték Áder Jánost

Egy vicces kedvű szlovák újságíró verte át Áder János köztársasági elnököt és hivatalát, amiről a Novy Cas című napilap egy kétoldalas cikkben számolt be csütörtöki számában – írja a Blikk.


(Fotó: Hír24 / Neményi Márton)

Az angolul beszélő újságíró telefonon jelentkezett a Sándor-palota titkárságán és a szlovák államfő, Ivan Gasparovic munkatársának adta ki magát, azt állítva, hogy maga Gasparovic akar beszélni Áderral. Megadott egy telefonszámot, és visszahívást kért.

Áder titkársága a kért időpontban visszahívta a megadott számot, ahol kapcsolták a magyar államfőnek az ál-Gasparovicot. Kicsit elcsevegtek, aztán az újságíró felfedte magát. Azt mondta, ő csupán tesztelni akarta az elnöki tikárságot, hogy mennyire könnyű telefonvégre kapni a magyar elnököt.

A Novy Cas újságírói más elnököket is leteszteltek, egyebek között a lengyel államfőt, Bronislaw Komorowskit is, ám vele az egyeztetések után sem tudtak beszélni.

A Blikk Áder János hivatalánál is érdeklődött, hogy megtudják, megfelel-e a valóságnak a szlovák lap cikke. Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke elmondta: Áder János nem megközelíthetetlen, munkatársai útján minden megkeresést megválaszol, akár személyesen is, és ezen a jövőben sem kíván változtatni, a szlovák újságíró viccét pedig betudja egyszerű telefonbetyárkodásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik