Belföld

Lázadó fideszessel egyeztetett Vona

Angyan-Jozsef(210x140)(3).jpg (Ángyán József)
Angyan-Jozsef(210x140)(3).jpg (Ángyán József)

Földügyben ült tárgyalóasztalhoz Ángyán Józseffel a Jobbik elnöke.

Vona Gábor pártja január végi évnyitó rendezvényén beszélt arról, hogy a magyar termőföld védelme érdekében “elementáris erejű népi ellenállás kell”, és ehhez a Jobbik önmagában kevés, ezért létre kell hozni a Nemzeti Földvédő Kerekasztalt, amelyben “kulcsszerepet” szán Ángyán Józsefnek, aki felé a Jobbik nevében “baráti jobbot nyújt”. Felszólította a fideszes képviselőt, hogy “vállalja fel a történelmi felelősséget”, és segítsen egyesíteni mindenkit, aki hajlandó tenni a magyar föld védelméért.

A múlt héten személyesen találkozott Ángyán Józseffel, akivel “pozitív hangulatú megbeszélést folytattak” – mondta Vona Gábor, a kormánypárti politikus “nem vetette el a javaslatot, hanem megfontolandónak tartja azt” – tette hozzá.

Abban mindketten egyetértettek, hogy a magyar föld védelmét támogató politikai és civilszervezeteknek együtt kell szerepet vállalniuk a Nemzeti Földvédő Kerekasztalban, amelyben viszont “a vidékrombolásban részt vett szervezeteknek nincs helyük” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Tájékoztatása szerint abban egyeztek meg Ángyán Józseffel, hogy még sok szervezeti, jogi és személyi feltételnek kell teljesülnie a kerekasztal felállásáig, és mindketten “tovább gondolják az elképzeléseiket”.

A volt földművelési államtitkár egyébként korábban beszélt már arról a Hír24-nek, hogy két ellenzéki párt is nagyjából egy véleményen van vele a földtörvénnyel kapcsolatban. A politikussal készített korábbi interjúnkat ide kattintva olvashatják el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik