Belföld

Dugót okoz Budapesten a török kormányfő

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a török miniszterelnök látogatása miatt. A Budapestre érkező Recep Tayyip Erdogan kedden Orbán Viktorral tárgyal.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a török kormányfő látogatása miatt a fővárosban. Kedd délelőtt 9.40-től várhatóan 10.10-ig az V. kerületi Kossuth Lajos téren ünnepélyes katonai fogadást tartanak, ezért a 2-es villamosok rövidített útvonalon, a Közvágóhíd végállomás és a Kossuth Lajos tér között közlekednek. A rendezvény ideje alatt az utasok a Jászai Mari térre gyalogosan vagy a 15-ös autóbusszal juthatnak el.

A nap folyamán több helyen forgalomkorlátozásra kell számítani. Reggel 6 órától délig a Kossuth téren a Vértanúk tere és a Szalay utca közötti szakaszon tilos lesz a parkolás. Este 8 óráig tilos megállni a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkoló teljes területén, továbbá egy szakaszon az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán. A VIII. kerületben, a Puskin utca mindkét oldalán, a Trefort utca és a Rákóczi út között reggel 6 órától este 7 óráig szintén megállási tilalom lesz érvényben.

Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök vendéglátójával, Orbán Viktor kormányfővel is tárgyal. A tárgyalások napirendjén szerepel a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzése, mindenekelőtt ipari, mezőgazdasági és közlekedési területen. Majd a török kormányfőt Áder János köztársasági elnök fogadja a Sándor-palotában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik