Belföld

66 vádlott: volt APEH-dolgozók büntetőpere kezdődik szerdán

Fejér megyei volt adóhivatali dolgozók pere kezdődik szerdán a Balassagyarmati Törvényszéken. Az ügy 66 vádlottját bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetéssel és befolyással üzérkedéssel vádolják - közölte a Balassagyarmati Törvényszék szóvivője kedden az MTI-vel.

Barsi József elmondta: a vádlottak az adósoknak kedvezve befolyásoltak folyamatban lévő eljárásokat az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Fejér Megyei Igazgatóságán egy közvetítő útján, aki a per elsőrendű vádlottja. A szóvivő példaként említette, hogy egy adós végrehajtás alá vont gépkocsiját a közvetítő révén olcsóbban hirdették meg az árverésen, az autót pedig az adós ismerőse vette meg, akitől aztán vissza is vásárolta.

Barsi József elmondta: a Fejér megyei bírák elfogultsági bejelentése folytán a Fővárosi Ítélőtábla az eljárásra a Balassagyarmati Törvényszéket jelölte ki, ahol Varga Zsolt tanácselnök vezetésével öttagú tanácsban kezdik meg a tárgyalást. A szóvivő tájékoztatása szerint szerdán a mintegy száz oldalas vádirat ismertetésére kerül sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik