Belföld

3500 dokumentum az új fiókkönyvtárban

A lakossági igényekhez igazodva könyvtárrá avanzsált a marcalvárosi nyugdíjas klub. A beiratkozók az olvasójeggyel az összes társintézmény dokumentumait kikölcsönözhetik.

Január 1-je számos változást hozott a kulturális és oktatási intézmények életében. Tekintettel arra, hogy az iskolai könyvtárak szolgáltatásait ezentúl csak az éppen ott tanuló diákok vehetik igénybe, nagyon sok külsős olvasónak megszűnt a tagsága ezekben a létesítményekben. Győr város vezetősége gyorsan reagált a megváltozott körülményekre, és figyelembe véve a lakosság igényeit, új fiókkönyvtárat nyitottak Marcalvárosban, a korábban csak nyugdíjas klubként funkcionáló épületben. „Egy új könyvtár megnyitása nemcsak a kultúra, hanem a művelt, gondolkodó emberek ünnepe is” – mondta Rózsavölgyi László, önkormányzati képviselő az intézmény hétfői, hivatalos megnyitóján, ahol az is elhangzott, hogy bár új szolgáltatásokkal bővül a közösségi tér, továbbra is bázisa lesz a korábban itt állomásozó klubnak.

Jelenleg 3500 kötet várja a betűbarátokat, de ez a szám hamarosan 4000 darabszámra bővül. A kölcsönzési gyakoriságot figyelembe véve állítottuk össze a jelenlegi alapgyűjteményt, de ezt az itteni kérésekhez mérten fogjuk majd igazítani. Ez a könyvtár azok számára nagyon fontos, akik nehezen mozdulnak, vagy azért, mert még nagyon fiatalok, vagy éppen azért, mert egészségi állapotuk nem engedi, hogy egy belvárosi intézményt keressenek fel” – hangsúlyozta Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója. Hozzátette: ez a tér sokkal többet nyújt mint egy fiókkönyvtár, hiszen internet hozzáférés is lesz a közeljövőben, de közművelődési rendezvényeket, iskolai szünetekben pedig gyermekfoglalkozásokat is szerveznek majd.

A Marcalvárosi Fiókkönyvtár hétfőnként 13:00-18:00-ig, szerdánként 8:00-12:00-ig és 13:00-18-ig, péntekenként pedig 8:00 óra és 13:00 óra között látogatható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik