Belföld

Nem mond le a tanárnőt fenyegető orosházi fideszes képviselő

Továbbra is önkormányzati képviselő marad az a volt orosházi református lelkész, aki egyházi hivatalából már távozott a közelmúltban kirobbant botrány miatt - írja stop.hu.

Napirend előtti felszólalásában kérte az orosházi Fidesz-frakció tagjait Füvesi Sándor szocialista városatya, hogy vessék ki maguk közül képviselőtársukat, Kovács Árpádot, aki nem akar megválni képviselői mandátumától. A szocialisták indítványozták egy vizsgálóbizottság felállítását is, ezt azonban a képviselő-testület elutasította.

Kovács Árpád korábban Orosháza református lelkésze is volt, azonban a hívek felháborodott levélben értesítették Bölcskei Gusztáv püspököt a pap viselkedéséről. A levélben arról számoltak be, hogy Kovács megkörnyékezett egy többgyermekes családanyát, aki az egyház felügyelete alá tartozó iskolában tanárnőként dolgozott.

A hölgy nem állt kötélnek, az egyik közösségi portálon folytatott levélváltásokat megmutatta férjének. Később ez az ügy a tettlegességig fajult, Kovács pedig megfenyegette a tanárnőt, arra az esetre, ha viselt dolgaira fény derülne. A levél nyomán az egyház vizsgálatot indított, és felajánlotta a lehetőséget a lelkésznek: távozzon hivatalából, és nem kerül sor egyházi bírósági eljárásra. Kovács Árpád ezt az utat választotta, ami az ellenzék szerint felér egy beismerő vallomással.

Eközben Orosházán továbbra is önkormányzati képviselőként, és a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnökeként dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik