Belföld

Kifosztották a mosonszolnoki vasútállomást

Két fiatal az éjszakai órákat kihasználva, az ajtót kifeszítve jutott be a vasútállomás épületének mosdójába az elmúlt napokban.

A bűncselekmény elkövetése után 48 órával a mosonmagyaróvári rendőrök elfogták a mosonszolnoki vasútállomást „kifosztó” 21 éves helyi fiút. 18 éves, levéli illetékességű társa is még aznap rendőrkézre került.

A két fiatal az éjszakai órákat kihasználva, az ajtót kifeszítve jutott be a vasútállomás épületének mosdójába az elmúlt napokban. Vaskályhát, locsolótömlő tartó kocsit és húsz méter tömlőt tulajdonítottak el. A kapcsolókertből 15 méter szigetelt, sodrott rézkábelt vittek magukkal úgy, hogy azokat a földelő rúdról levágták.

A házkutatás során a rendőrök a vaskályhát megtalálták, a többi lopott tárgyat az elkövetők időközben már értékesítették.

Lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja velük szemben a nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

A 18 éves levéli társtettest, előzetes letartóztatásba helyezte a Mosonmagyaróvári Járásbíróság.  A mosonszolnoki bűncselekmény mellett több színesfém lopás is írható számlájára.

Múlt év nyarán egy levéli családi ház melléképületébe ment be úgy, hogy annak falát kibontotta. Alumínium csöveket és öntvényeket vitt el.

December közepén Mosonmagyaróváron,  egy műemlék házról három méter hosszú ereszcsatornát tépett le és lopott el. Még ugyancsak ebben a hónapban és idén januárban is több, Mosonmagyaróvár környéki templomról  lopta el az  ereszcsatornákat és lefolyócsöveket.

A 18 éves fiatal a színesfémeket minden esetben értékesítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik