Belföld

MSZP: nem gyűlöletkampány a plakátozás

Az MSZP plakátakciója nem gyűlöletkampány, csupán a kormány megalapozatlan dicsekvésének szembesítése az igazsággal - jelentette ki Kovács László szocialista országgyűlési képviselő a párt Heves megyei küldöttgyűlését megelőző sajtótájékoztatón Egerben.

Az ellenzéki politikus elmondta: arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy ez az a politika, amellyel szemben a szocialisták alternatívát kínálnak. Szavai szerint ezt a gátlástalan kormányzatot széles körű összefogással, a demokratikus erők együttműködésével lehet leváltani.

Kovács László bizakodással tekint a 2014-es választásokra, mert – mint fogalmazott – egy olyan kormánnyal szemben, amely ennyi bűnt követett el a lakosság nagy része ellen, nemcsak érdemes, hanem lehet is alternatívát kínálni.

Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi kormányzat egyik legnagyobb bűne a jogállam lerombolása, ennek a következménye az ellenőrizhetetlen és korlátlan központi hatalom, az úgynevezett centrális erőtér.

Véleménye szerint az unortodox gazdaságpolitika hatása az, hogy “miközben a térség országaiban gazdasági fejlődés tapasztalható, Magyarországon recesszió van, illetve az Európai Unióban itt a legmagasabb az infláció”. A banki különadók miatt nincs hitelezés, ezért panganak a beruházások, így nem jönnek létre új munkahelyek – sorolta a politikus.

Mindezt súlyosbítja, hogy a kormány tönkretette nemzetközi, szövetségesi kapcsolatait, miközben a sokat emlegetett keleti nyitás, csupán “látványpékség”, hiszen nincs semmilyen kézzelfogható eredménye – mondta Kovács László.

A sajtótájékoztatón Sós Tamás, a párt Heves megyei elnöke azt mondta, hogy az Európai Unió közepén perifériára szorult Magyarország, és visszatértek az 1920-as évek, a hárommillió koldus országa.

A tehetséges emberek elhagyják az országot, a hátrányos helyzetű térségek elnéptelenednek, és pang az Eger-Gyöngyös-Hatvan urbanizációs tengely, amely korábban egyike volt a Európa legdinamikusabban fejlődő térségeinek – hangsúlyozta Sós Tamás.

Korózs Lajos, a párt elnökségének tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a társadalombiztosítás nyugellátási kasszájában 70 milliárd forintos hiány alakult ki. Szerinte ez annak is a következménye, hogy immár félmillió olyan magyar dolgozik külföldön, aki nem Magyarországon fizet járulékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik