Belföld

Baleset miatt áll a forgalom az M5-ösön a főváros közelében

Három jármű összeütközött, egy ember a roncsok közé szorult az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a régi M0-s kereszteződésénél.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a karambol során kamionba szaladt bele egy másfél tonnás kisteherautó, amelynek sofőrjét a műszerfal a vezetőfülkét a raktértől elválasztó lemezhez nyomta. A tűzoltók speciális eszközökkel igyekeznek kiszabadítani a roncsból a férfit. Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen mértékben sérült meg a sofőr.

A baleset az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 17-es kilométer közelében történt; kamion, személygépkocsi és teherautó ütközött össze – közölte honlapján az Útinform.

Németh Cecíliának, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint egy fiatal férfit szállítottak kórházba súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban.

A helyszínelést és a műszaki mentést megkezdték, ezért Budapest felé áll a forgalom. Az ellenkező, Röszke felé vezető irányban ugyanazon a szakaszon két tűzoltóautó foglalja el a belső sávot, emiatt az M0-s déli szektorában az M5-ös felé óriási a torlódás.

Az M0-s keleti szektorában a 4-es út felől érkezőket már a gyáli csomópontnál leterelik, a járművek a Gyál és Alsónémedi közötti úton érhetik el az 5-ös utat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik