Belföld

Államkötvény-vásárlásra biztatja a háziasszonyokat Orbán

A miniszterelnök szerint még nincs vége az IMF-tárgyalásoknak


(Fotó: MTI / Kovács Attila)

Jóval a kormány által meghatározott maximális vételár alatt vásárolta meg Magyarország az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeit – közölte a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Orbán Viktor szerint nem irreális a sajtóban megjelent, 800 millió eurós vételár.

Azt is mondta, hogy a magyar energiafüggetlenség nem azt jelenti, hogy nem hozunk be energiát, hanem hogy nem egyetlen helyről importálunk. Ebből a szempontból a kiszolgáltatottság már megszűnt, hiszen több forrásból juthatunk energiához – fogalmazott.

Az IMF-tárgyalásokról azt mondta: szerinte még nincs vége az egyeztetéseknek. „Mi szeretnénk megkapni a rugalmas hitelkeretet.  Az idő Magyarország oldalán áll, hisz az IMF napról napra kap kedvező adatokat a magyar gazdaság állapotáról. Azt vártam, hogy az IMF látni fogja az idő előrehaladtával, hogy beleférünk a rugalmas hitelkeretbe, ám rá kellett jönnünk, hogy ‘holló a hollónak nem vájja ki a szemét’. Az IMF nem akar mást, mint a bankadó eltörlését és az emberek adóztatását, ami végül is érhető abból a szempontból, hogy az IMF is egy bank” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint, ha amerikai és brit milliárdosoknak megéri magyar államkötvényeket venni, akkor a magyar háziasszonyoknak is: azért biztatok mindenkit , hogy ha van pénze, vásároljon magyar államkötvényt. Mindenki jobban jár, ha a magyar államadósság és az utána fizetett kamat magyar háztartások kezébe kerül – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik