Belföld

Szélhámos csatornatisztítók próbálkoznak Győrben

Újra Győrben ügyeskedik az a csatornák tisztítására szakosodott társaság, akik a szokásos ár nyolc-tízszeresét számlázzák a néhány perces munkáért.

Január 30-án szerdán a déli órákbankét belvárosi üzletet látogatott meg a háromfős csapat. Pénzt  nem kaptak, elzavarták őket. Senkinek nem ajánljuk, hogy kapcsolatba lépjen velük! A Rendőrséget értesítettük, a környéket fokozottan figyelik. Valószínű a csalók néhányszor még próbálkoznak, majd továbbálnak.

A csaló csatornatisztítók általában közületeket, iskolákat, irodákat, üzleteket, benzinkutakat vesznek célba. Gyakran azt a látszatot keltik, mintha megrendelt munkáról lenne szó, ehhez még egy-két telefonos trükköt is bevethetnek, például úgy tesznek, mintha a főnökkel beszélnének. Valami keveset  dolgoznak is, de a számla irreálisan magas, a tisztességes ár nyolc-tízszeresét is elkérik.

A közterületi víznyelők, csatornák és aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz-logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelő vagy csatornadugulást szeretne bejelenteni, akkor a 06 80 20 40 86 telefonszámon éjjel-nappal megteheti. Hibabejelentésnél az “igazi csatornatisztítók” mindig a bejelentőt keresik, név és telefonszám alapján. Legyenek óvatosak, ne váljanak a csalók áldozatává!

A saját ingatlanjába, lakásába, bérleményébe pedig mindenki jól gondolja meg, hogy kit enged be! Kérjük, hogy előzetes megrendelés vagy megállapodás hiányában ne fogadjanak el számlát és ne teljesítsenek kifizetést csatornatisztításra hivatkozó személyeknek. Ilyen esetekben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívó számokon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik