Belföld

Tűzmegelőzési bizottság alakult

Sok milliárdot lehetne megtakarítani a tűzeseteken.

Ha országos szinten mindössze tíz százalékkal sikerülne csökkenteni a tűzesetek számát, már az is sokmilliárdos érték megmenekülését jelentené – jelentette ki Szatmári Imre, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Csongrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság alakuló ülésén.

Huszonkét szervezet – köztük rendészeti, államigazgatási, civil szervezetek és gazdasági társaságok – részvételével a katasztrófavédelmi igazgatóságon megalakult bizottság célul tűzte ki, hogy felhívják a figyelmet a tüzek megelőzésére, és az ehhez szükséges ismereteket eljuttassák a társadalom legszélesebb rétegeihez -értesítette a Szeged24-et Arany-Tóth Attila, a Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

A bizottság elnöki tisztét betöltő Szatmári Imre tűzoltó ezredes azt hangsúlyozta: bár tavalyi évben megháromszorozódott a kirótt tűzvédelmi bírságok mértéke a megyében, a szigor mellett az ismeretek közlése is a megelőzés eszköze.

Az ülésen Magyar Anna országgyűlési képviselő, a megyei önkormányzat elnöke kijelentette: amennyiben a bizottság munkája során felmerülne törvények változtatásának szükségessége, a javaslatokat közvetíti majd a jogszabály-előkészítőkhöz.

Más javaslat szerint az általános iskolai oktatásnak is része kell legyen a tűzmegelőzés. A bizottság tagjai az alakuló ülésen elhatározták, hogy kiadványban tájékoztatják a zenés táncos rendezvények, bálok szervezőit a nem megfelelő szervezés és biztosítás okozta veszélyekről. Döntöttek arról is, hogy kidolgozzák, milyen tervek szerint juttatják el a tűz veszélyeinek és a megelőzés elveit az internet felhasználásával a fiatalokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik