Belföld

MSZP: Szélkakas Viktor

A szocialisták a moszkvai út alkalmából emlékeztetnek a kormányfő eddigi kijelentéseire. Dumagyűjtemény MSZP-módra.

“Kelet felől nézve mi vagyunk az utolsó olyan ország, ahol az állam lemondott a nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű közellátási rendszerek tulajdonáról. Tőlünk nyugatra ez nem lehetséges. Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!” – 2007. január.

“Időnként az embernek az a benyomása is kialakul, hogy Magyarországon sem minden az oroszok akaratától függetlenül történik.” – 2007. április.

“A magyar kormány Oroszország-politikája érthetetlen. Értelmetlen az a kijelentés, miszerint Magyarország híd Oroszország és a Nyugat között: Magyarország helye a nyugati oldalon van.” – 2007. november.

“Az elmúlt 20 évben nem volt példa olyan nyers erőpolitikára, mint amit Oroszország az elmúlt napokban vállalt. Az orosz-grúz konfliktus nagy kérdése, hogy a jövőben teret nyer-e az oroszhoz hasonló erőszakos politika, vagy a nemzetközi közösségek megfékezik ezt.” – 2008. augusztus.

“Magyarországon ma egyoldalú, kiegyensúlyozatlan oroszbarát politika érvényesül. Ez nem illegitim, ám kérdés, hogy hasznos-e számunkra” – 2008. október.

“Az, hogy Moszkva alá rendelten élte Magyarország az életét, kialakított egy reflexet, egy deformáltságot, egy torzulást a közgondolkodásban. Összerezzenünk mindig, ha abból a központból, ami alá vetettnek tudjuk vagy érezzük magunkat, valami rosszat mondanak ránk. De Brüsszel nem Moszkva” – 2011. december.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik