Belföld

Már sehol sem veszélyes a levegő

Felhők Budapesten (budapest, felhők, hősök tere, )
Felhők Budapesten (budapest, felhők, hősök tere, )

A szeles idő tovább mérsékelheti a légszennyezettséget.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései alapján már sehol sem veszélyes a levegő minősége a szálló por magas koncentrációja miatt. A szeles idő tovább mérsékelheti a légszennyezettséget.

Az OKI csütörtökön már egy település levegőjét sem minősítette veszélyesnek, de Miskolcon, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren továbbra is egészségtelen a levegő. Ezeken a településeken a szálló por köbméterenkénti koncentrációja 75-100 mikrogramm.

Az OKI térképén négy települést jelöltek a kifogásolt levegőminőséget jelző zöld színnel: Salgótarjánt, Egert, Várpalotát és Hernádszurdokot. A többi település levegőjét csütörtökön már elfogadhatónak minősítették, így ezeket – köztük a fővárost is – kék színnel jelölték.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a többfelé viharos északnyugati szelet helyenként 70-80 kilométer/órás lökések is kísérhetik, főként az ország középső részén. Délutántól átmenetileg mérséklődik a légmozgás, de estétől északon ismét lehetnek viharos lökések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik