Belföld

Lakat alatt az útonállók – Javult Győr közbiztonsága

Győrben az elmúlt 10 évben az összes élet ellen irányuló bűncselekmény elkövetőjét elkapták.

Jelentős mértékben javult Győr közbiztonsága. Az eltelt 10 esztendőben valamennyi élet ellen irányuló bűncselekmény elkövetője lakat alá került. Győr önkormányzata 2006 óta kiemelten támogatja a Győri Rendőrkapitányság munkáját abban a szemléletben, hogy egy élhető városban az emberek biztonságérzete az egyik legfontosabb dolog.

A városban az önkormányzat finanszírozásában közel 90 kamera pásztázza a közterületeket, különös figyelemmel a bevezető utakra, miközben a nemrégiben telepített rendszámfelismerő rendszer további hatékonyságot biztosít – olvasható a város közleményében.

A mosoni-dunai közlekedés állandó ellenőrzése érdekében kishajót vett az önkormányzat, ami a rendőrség munkáját segíti. Több olyan bűncselekményt sikerült felderíteni, amelyek kapcsán ezek a technikai fejlesztések vezettek el az elkövetőkhöz. Konszolidálódott a közlekedési balesetek száma, a halálos kimenetelű balesetek pedig jelentős mértékben redukálódtak. Olyan ügyeket sikerült eredményesen lezárni a Győri Rendőrkapitányságnak, mint a Kálóczy téri bűncselekmény-, vagy a negyven rendbeli győr-szentiváni betöréssorozat.

A Plazában betörést elkövető külföldi állampolgárok is rendőrkézre kerültek. Győrben 10 éve valamennyi élet ellen irányuló bűncselekmény felderítésre került és elkövetője elnyerte büntetését. Borkai Zsolt polgármester örömét fejezte ki, hogy az összehangolt munkának köszönhetően javulnak a város közbiztonsági adatai, különösen, ha más nagyvárosokhoz viszonyítunk.

A polgármester azonban hangsúlyozta, nem más városokkal akar Győr versenyezni, hanem az a cél, hogy a győri polgárok biztonságérzete legyen stabil. Mindezek megvalósításához és erősítéséhez továbbra is számít az önkormányzat különösen a rendőrség, valamint a rendvédelmi- és igazságszolgáltatási szervek segítségére és hatékony együttműködésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik