Belföld

Egymillió forintos ösztöndíj

A Sófi Alapítvány idén is jutalmazza a legtehetségesebb szegedi egyetemistákat.

A Sófi Alapítvány tizenkét éve végzett egyedülálló tevékenységével és komplex értékelési rendszerével elérte, hogy ösztöndíja a legnagyobb hallgatói elismerésnek számít a magyar felsőoktatásban. Az olyan hírességek, mint Törőcsik Mária színésznő, Szabó István, Jancsó Miklós filmrendezők vagy Sebestyén Márta énekesnő és Jókai Anna írónő által is támogatott alapítvány az idei tanévben tizedik alkalommal írta ki ösztöndíj pályázatát a szegedi egyetem hallgatóinak.

Az alapítvány fennállása óta összesen 10 millió forint tanulmányi ösztöndíjjal jutalmazta a szegedi egyetem legjobbjait. Az SZTE Szegedi Tehetségpont részeként működő Sófi Ösztöndíj lényeges célja a hallgatók eredményeinek erkölcsi elismerése, és jövőbeni életpályájuk nyomon követése, elősegítése.

A pályázat feltételeit teljesíteni képes hallgatóknak már elsőévesként is érdemes megpályázni az ösztöndíjat, ugyanis a későbbi évek pályázatain mindez pluszpontokat jelent. Továbbá minden pályázó automatikusan a Sófi Tehetséggondozó Kör és az SZTE Szegedi Tehetségpont hallgatói közösség tagjává válik, így jogosult lesz az alapítvány által nyújtott szolgáltatásokra, mint például ingyenes jogi tanácsadásra, kedvező banki és pénzügyi szolgáltatásokra, interdiszciplináris programokban való részvételre. Ezen kívül a Sófi Tehetséggondozó Kör tagjai ingyenes és kedvezményes belépőjegyeket kapnak koncertekre, színházi előadásokra, múzeumi és képzőművészeti kiállításokra, sporteseményekre és egyéb rendezvényekre. Az ezzel kapcsolatos részletek megtalálhatók a www.sztehetseg.hu honlapon. A pályázatok benyújtási határideje: 2013. február 12. (kedd) 12 óra. A részletes űrlap letölthető innen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik