Belföld

Biztosan vezet a Fidesz

fidesz (fidesz, )
fidesz (fidesz, )

A Fidesz előnye a legnagyobb ellenzéki párthoz képest továbbra is jelentős mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében - derül ki a Századvég friss közvélemény-kutatásából.

Január végén a választókorúak 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás az előző év végén mérthez képest nem változott.

A pártszimpátiájukban bizonytalanok arányában sem tapasztalhatunk elmozdulást, jelenleg a megkérdezettek 45 százaléka tartozik ebbe a körbe – állapította meg a Századvég felmérése.

A Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 21 százalékos, az MSZP 13 százalékon áll. A Jobbik támogatottsága ebben a közegben 9, az LMP-é 4 százalékos. A Demokratikus Koalícióra a lakosság 1 százaléka adná a szavazatát. Az egyéb, nem parlamenti pártok támogatottsága jelenleg 7 százalékos a teljes népesség körében.

A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz jelenleg 40, az MSZP 29 százalékon áll. A Jobbikra 18, az LMP-re pedig 5 százalékuk adná voksát. A Demokratikus Koalíciót ebben a dimenzióban 1, egyéb pártokat pedig 7 százalék juttatná a parlamentbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik