Belföld

Tehetség és lehetőség: megnyílt a művészetisek hagyományos tárlata

Megnyílt a művészetisek hagyományos kiállítása a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. Február 14-éig lehet látogatni a tárlatot, ahol a fiatalok textil-, grafika és kerámia munkáiban gyönyörködhetnek az érdeklődők.

Minden évben várva várt esemény a tehetséges műveszetis diákok számára, mikor kiállíthatják műveiket az iskolájukban.

A tópartis tárlat megnyitása mindig nagyon különleges pillanat a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola életében. Ez az első lehetőség a művészeti tagozatos növendékek számára, hogy megmutathassák magukat és munkájukat- mondta Dr. Vizi László Tamásné, az iskola igazgatója.

Sipos Imre, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerületének igazgatója nyitotta meg a tárlatot. A művészeti nevelés jobbá teszi az embert. Ehhez pedig két dolog szükséges: tehetség és lehetőség. Ebben pedig a Tóparti mindig az élen járt – hangsúlyozta Sipos Imre beszédében.

A művészet egyidős az emberiséggel. Amíg ember lesz a Földön, mindig akadnak olyanok, akik finomabb anyagból vannak, érzékenyebben reagálnak a világra, s mint a földrengésjelző szeizmográf- kifejezik az ember válaszait a változásokra. Az ember sokrétűsége, értelmi gazdagsága jelenik meg a műalkotásokban, legyen az épület, festmény, szobor.

A művészet a szellem szükséglete, ugyanolyan fontos „napi betevő”, mint testnek az étel. A művészet lehetőség az emberi élet kiteljesedésére, önmagunk megismerésére. Segítségével képesek vagyunk rejtett énünk kifejezésére, művelése az élet-teljesség tételét jelenti- olvasható Végvári Beatrix gyakorlat-oktatásvezető gondolatmenete a Tóparti Gimnázium és Művészeti SZKI honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik