Belföld

Itt az adóbevallási határidő

adobevallas(960x640)(1).jpg (adóbevallás)
adobevallas(960x640)(1).jpg (adóbevallás)

Csütörtökig kell megkapniuk a dolgozóknak a munkáltatói igazolásokat és addig kell nyilatkozniuk,kérik-e az adóbevallás elkészítését a munkáltatótól.

Január 31-e az első határidő a személyi-jövedelemadó bevallás folyamatában – emlékezetett a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó és Vámhivatal szóvivője. Kifejtette: január végéig kell nyilatkoznia az adózónak, kéri-e az adóbevallás elkészítését a munkáltatótól. A szóvivő megjegyezte: a munkáltatónak nem kötelezettsége elkészítenie a bevallást, és ha így dönt, erről tájékoztatnia kell a munkavállalót.

Szintén január 31-ig kell megkapnia a munkavállalónak a munkáltatói igazolásokat – hívta fel a figyelmet Linczmayer Szilvia, hozzátéve: ezeket egy esetleges ellenőrzés miatt meg kell őrizni.

A szóvivő arról is szólt: az adóbevallást idén is elkészíttethetjük az adóhatósággal, az erre vonatkozó igénylés határideje február 15-e. Az idei év újdonsága, hogy a NAV visszaküldi a bevallást a magánszemélynek, akinek a továbbiakban – ha egyetért vele – nincs tennivalója.

Tavaly az adózók több mint négyötöde az önadózást választotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik