Belföld

Együtt 2014: ártatlanokat bélyegezne meg a Jobbik

Vona-Gabor(210x140)(2).jpg (Vona Gábor, Jobbik)
Vona-Gabor(210x140)(2).jpg (Vona Gábor, Jobbik)

Alapvető értékekkel megy szembe a párt javaslata a mozgalom szerint.

Az Együtt 2014 Választói Mozgalom tiltakozik és felháborodását fejezi ki annak kapcsán, hogy a Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy ha valaki súlyos erőszakos bűncselekményt követ el, akkor vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket – olvasható a mozgalom közleményében.

Az Együtt 2014 szerint a Jobbik a kollektív bűnösség elve alapján kíván megbélyegezni családokat, ártatlan gyerekeket, szülőket, és ezzel “szembemegy az alkotmány, a jogállamiság, az emberség legelemibb értekeivel”. Ma Magyarországon senki nem büntethető olyan cselekményért, melyet nem követett el, “márpedig a Jobbik a szülők tetteiért a gyermekeket, gyermekeik tettéért pedig a szülőket, a nagyszülőket büntetné” – írják.

Az Együtt 2014 felszólít minden demokratikus érzelmű, a jogállamiság alapvető értékeit valló állampolgárt, politikai pártot, hogy határozottan utasítsa el a Jobbik népszavazási kezdeményezését.

„Ha valaki súlyos, erőszakos bűncselekményt követ el, vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket” – ezt javasolta Vona Gábor hétvégi évértékelő beszédében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik